Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Kliford Bond (Clifford G. Bond), nekadašnji ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH, preminuo je u 77. godini. Bond je u BiH proveo od 2001. do 2004. godine kao ambasador.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio je saučešće porodici preminulog i američkom predsjedniku Džou Bajdenu (Joe Biden).

– S tugom sam primio vijest o smrti nekadašnjeg ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Kliforda Bonda – osvjedočenog prijatelja naše zemlje. Ambasador Bond se, boraveći u BiH u periodu od 2001. do 2004. godine, čvrsto zalagao za nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet BiH i punu vladavinu prava. Bosna i Hercegovina će pamtiti ambasadora Kliforda Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja. Uvažena ekselencijo, Vama, porodici uvaženog ambasadora Kliforda Bonda, njegovim prijateljima i svima koji su ga poznavali i cijenili upućujem izraze dubokog saučešća – navodi Bećirović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.