Bećirović: Bakire, tvoji očajni potezi govore da si u panici

Prof. dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH reagirao je na najnovije napade predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića i poručio da on treba biti „zabrinut“ zbog pogubnih političkih poteza po kojim će ostati upamćen.

On je istakanuo kako Bakir Izetbegović, kao osoba koja ima 66 godina i koja je na javnim funkcijama u posljednje 32 godine, treba biti „zabrinut“ zbog pogubnih političkih poteza po kojim će ostati upamćen.

„U historiji ćeš ostati upamćen kao političar koji je pravdao krađu 10,5 miliona KM na nabavci respiratora za potrebe bolesnika. Pamtit ćemo te kao čovjeka čiji je kadar oštetio budžet BiH za oko 9,7 miliona KM zbog čega nam firma iz Republike Hrvatske vrši zapljenu naoružanja i municije u vlasništvu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Bakire, ti si predvodnik političke stranke, koja je nažalost od tvog dolaska na mjesto predsjednika, poprimila i određene elemente kriminalne organizacije“, navodi u svojoj izjavi dr. Bećirović.

Dr. Bećirović posebno je istaknuo kako predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić nije politički amater već iskusni političar koji sigurno nije zaboravio brutalne i neosnovane napade kojim je bio izložen od strane SDA.

„Trebao si do sada, Bakire, naučiti da građani Bosne i Hercegovine ne vole ulizice. A ti si ulizica, prvoklasna. Dobro znaš kakve si prljave političke kampanje vodio i sudske procese montirao protiv gospodina Radončića. Ako misliš da ćeš svojim snishodljivim izjavama unijeti neku vrstu nemira među opozicionim strankama grdno se varaš. Svi smo svjesni da je to dio seta tvojih očajničkih poteza. Svjesni smo da ste u panici jer, otvoreno ti poručujem, odgovarat ćete za svaku ukradenu marku i zloupotrebu položaja“, istakao je dr. Bećirović.

On je dodao kako neće govoriti da bi bio više zabrinut da je neko drugi kandidat ispred SDA.

 

„Naprotiv, veoma sam obradovan tvojom kandidaturom. Također, moram ti reći da mi je niz istaknutih kadrova SDA u pojedinim lokalnim sredinama poručilo da su i oni obradovani tvojom kandidaturom jer u tvom političkom penzioniranju vide šansu i za demokratizaciju SDA“, zaključio je dr. Bećirović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.