Bećirović: Antifašiste i vijećnike ZAVNOBiH-a niko ne smije izjednačavati sa nacistima i fašistima

Na 36. sjednici Predstavničkog doma PSBiH razmatrana je inicijativa poslanika HDZ-a koja je predviđala osudu totalitarnih i autoritarnih režima na način da se u isti koš stave i antifašisti i fašisti.

U vezi s ovom inicijativom poslanika SDP – a Denis Bećirović je otvoreno rekao da niko i nikada ne smije izjednačavati antifašiste i vijećnike ZAVNOBiH-a sa zločincima koji su predstavljali NDH.

Za razliku od fašističkih pokreta (ustaškog, četničkog…) koji su zagovarali i provodili genocidnu politiku antifašistički pokret na čelu s Titom je zagovarao zajedništvo i politiku bratstva i jedinstava.

Na kraju rasprave Bećirović je poručio poslanicima HDZ-a „NO PASSARAN“.

Za inicijativu HDZ-a glasala su samo četiri poslanika, a ogromnom većinom u Predstavničkom domu PSBiH ova inicijativa je odbijena.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.