Sarajevo

Bećirević zadovoljan održavanjem zelenih površina u Općini Centar

Općina Centar je u 2014. godini za uređenje manjih javnih i zelenih površina na svom području izdvojila 265.000 KM, navodi se u saopćenju Općine Centar

Slika

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je sa predstavnicama Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove, Amelom Landžo i Anirom Dedović, obišao nekoliko lokacija koje je prema potpisanom ugovoru sa Općinom uredilo komunalno preduzeće ”Park”.

Općina Centar je u 2014. godini za uređenje manjih javnih i zelenih površina na svom području izdvojila 265.000 KM, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 – Do kraja ove godine, za navedeni iznos planirano je uređenje 65 zelenih površina, koje služe za rekreaciju i odmor djeci i starijoj populaciji. Osim toga, u općinskom budžetu smo osigurali iznos od 80.000 KM koji će biti iskorišten za uređenje pješačkih i trim staze te održavanje zelenila u gradskom parku ‘Jezero’, za šta je, također, zaduženo komunalno preduzeće ‘Park’ – kazao je Bećirević.

Dodao je da su u ovogodišnjem budžetu izdvojili pola miliona maraka za izgradnju i sanaciju stepeništa i gotovo tri miliona za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju lokalnih i nekategorisanih cesta.

 – Zahvaljujući ovim ulaganjima na području općine Centar ne postoji nijedna neasfaltirana saobraćajnica. Još želim napomenuti da prilikom asfaltiranja neke saobraćajnice Općina Centar često finansira i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, jer komunalno preduzeće ‘Vodovod i kanalizacija’ nema finansijska sredstva za tu namjenu – kazao je Bećirević, navodi se u saopćenju.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.