Saša Magazinović za BHRT

Baviti se izmjenama Izbornog zakona je saučesništvo u kupovini vremena Miloradu Dodiku

Iako ne mora zvučati da se ove dvije stvari sasvim slučajno dešavaju istovremeno, ipak je previše očita koincidencija da se “dvije opasne priče” intezivno dešavaju u Bosni i Hercegovini u posljednjih nekoliko mjeseci.

Priča o izmjenama Izbornog zakona BiH već je ušla u fazu u kojoj je sasvim jasno da do dogovora domaćih političkih stranaka, uz asistenciju stranog faktora, skoro sigurno neće doći do predviđenog krajnjeg roka – kraja januara 2022. godine.

Sličnog stava je i Saša Magazinović, poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu PSBiH, koji je gostujući u programu “BHRT“-a kazao da će ova stranka najvjerovatnije izaći iz pregovora o izmjenama domaćeg Izbornog zakona.

“U trenucima kada se u državi dešava jedan plan secesije, viđen kroz Odluke Narodne skupštine RS, baviti se sada Izbornim zakonom je saučesništvo u kupovini vremena Miloradu Dodiku“, smatra Magazinović.

Privid normalnog, u potpuno nenormalnim vremenima

Poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu PSBiH je kazao da “njegova stranka ne želi biti dio priče koja će stvoriti privid normalnog, u potpuno nenormalnim vremenima“.

“Ovim namjeravamo poslati poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti da ne želimo biti dio scenarija ‘Selo gori, a baba se češlja‘”, zaključio je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.