Foto: Klix

Barbarizam nad Partizanskim grobljem u Mostaru moraju zaustaviti Izetbegović i Čović

Nakon ponovnog vandaliziranja Partizanskog groblja u Mostaru, koje opet prolazi bez reakcije policije i pravosuđa u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK), jasno je kako “neodgovorni pojedinci” imaju otvorenu i bezrezervnu podršku vlasti.

Vlast u HNK i Mostaru, otkako postoji nezavisna BiH, imaju SDA i HDZ.

Zato tražimo od ove dvije stranke, prije svega njihovih čelnika Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, da konačno zajedno, jasno i nedvosmisleno stanu ukraj ovom barbarstvu.

Podsjećamo ih da na mostarskom Partizanskom groblju leže kosti pripadnika svih naroda i Hrvata, i Bošnjaka, i Srba i ostalih koji su živote položili kako bi svi mi danas živjeli u svijetu oslobođenom od fašizma i nacizma.

S obzirom da se i SDA i HDZ javno kunu u poštivanje vrijednosti za koje su ovi ljudi dali svoje živote, vrijeme je da vlast koju vode omogući makar njihovim kostima da počivaju u miru.

Podsjećamo Izetbegovića i Čovića kako su svi ministri unutrašnjih poslova u FBiH pripadnici ove dvije stranke, te da su njihovi brojni poslušnici strateški raspoređeni ne samo u policiji, već i tužilaštvima i sudovima.

Krajnje je vrijeme da, umjesto što ove kadrove koriste za prikrivanja vlastitog kriminala i lažno optuživanje svakoga ko nije po volji SDA i HDZ, iskoriste sa ciljem zaustavljanja barbarizma koji se svakodnevno dešava na Partizanskom groblju u Mostaru.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.