Banovići: Prihvaćena inicijativa SDP-a za rješavanje problema radnika Litvatransa

Klub vijećnika Socijaldemokratske partije BiH u Općinskom vijeću Banovići, želi upoznati javnost da je na sjednici Općinskog vijeća održanoj 30.01.2017. godine prihvaćena inicijativa Kluba vijećnika SDP-a o održavanju „Tematske sjednice“ Općinskog vijeća, sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a koja bi se odnosila na „Salgedavanje novonastalog stanja u lokalnom preduzeću DD „Litvatrans“ Banovići, a s ciljem rješavanja problema otpuštanja radnika koji su bili uposlenici ovog preduzeća dugi niz godina“.

Pomenuta inicijativa je prihvaćena jednoglasno od strane Općinskog vijeća Banovići, a na istoj je bio prisutan i Općinski načelnik, gdje se i upoznao sa naprijed navedenim problemom.

Tematska sjednica sa pomenutim dnevnim redom je trebala biti zakazana 7 dana nakon usvajanja inicijative, što se međutim nije dogodilo. Važno je naglasiti da se radi o urgentnom slučaju za koji je Klub vijećnika SDP-a u saradnji sa otpuštenim radnicima bio spreman ponuditi na Tematskoj sjednici konkretne mjere i daljnje aktivnosti. Pomenuta URGENTNA Tematska sjednica je za sada ostala bez diskusije u najvišem zakonodavnom organu Općine Banovići.

Ovim putem Klub vijećnika Socijaldemokratske partije BiH u Općinskom vijeću Banovići, obavjestava javnost, da vijećnička većina Općinskog vijeća, koju čine vijećnici SDA, izbjegava održavanje Tematske sjednice Općinskog vijeća, te na takav način pokušavaju da izbjegnu odgovornost i cijelu stvar zataškaju. Socijaldemokratska partija neće5 dozvoliti da se radnici i radnička prava krše i gaze, i uvjek će stati u zaštitu istih te insistirati na poštivanju Zakona o radu.

Na ovaj način još jednom pozivamo rukovodstvo Općinskog vjeća na održavanje Tematske sjednice Opštinskog vjeća koju su obavezni zakazati na osnovu Inicijative Kluba vijećnika SDP-a, kako bi se našlo rješenje za nastale probleme otpuštenih radnika “Litvatransa”d.d.

Klub SDP BiH Banovići

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.