Baltić: Doktorici Plaćo ponuđeno prvo uposlenje u JU Dom zdravlja KS

Direktor Domova zdravlja KS Abel Baltić jutros je održao sastanak s mladom doktoricom Medinom Plaćo, koja je prije dva dana pravovremenom intervencijom spasila život jednom našem sugrađaninu kojem je pozlilo tokom kupovine u tržnom centru.

Baltić je rekao da je Plaćo svojim postupkom pokazala ne samo iznimnu požrtvovanost i humanost, nego i najviši nivo profesionalnosti i znanja.
“Drago mi je što se doktorica odazvala na moj poziv, kao što se dan ranije odazvala na poziv naše gradonačelnice Benjamine Karić, koja je ispravno zaključila da je doktorica Plaćo svojim činom zadužila sve nas. Doktorici Plaćo sam ponudio da svoje prvo uposlenje ostvari u JU Dom zdravlja KS”, kazao je Baltić.

Dodao je da bi u tom slučaju, u skladu sa zakonskim mogućnostima, bio zaključen ugovor o radu na određeno vrijeme.

“Vjerujem da bi u dogledno vrijeme njen angažman mogao biti trajno riješen, s obzirom na već iskazano znanje i profesionalnost. Doktorica Plaćo je rekla da će razmisliti o našoj ponudi i obavijestiti nas o svojoj odluci uskoro”, dodao je Baltić.

Poslao je poruku da za mlade, stručne kadrove ima mjesta u našim javnim zdravstvenim ustanovama, neovisno o političkim ili bilo kojim drugim uvjerenjima.

“Stručnost uvijek mora biti na prvom mjestu. Svjestan sam da imamo još mnogo mladih ljekara koji su u vrijeme pandemije pokazali veliku požrtvovanost i stručnost, koji trenutno također nemaju riješen radni status. Uvjeren sam da ćemo uskoro biti u mogućnosti uposliti više mladih stručnjaka ljekara, u saradnji s ministarstvom i ministrom Vranićem. Naš zajednički interes je poboljšanje uslova rada u zdravstvenim ustanovama i osiguranje podrške zapošljavanju mladih kadrova s ciljem unapređenja zdravstvenih usluga u kantonu”, zaključio je Baltić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.