Damir Mašić

Bakir Izetbegović mora snositi odgovornost zbog porodične zloupotrebe službenog vozila

Politički direktor SDP BiH Damir Mašić traži od nadležnih istražnih organa u BiH da utvrde odgovornost za neovlašteno korištenje službenog vozila Predsjedništva BiH od strane Sebije Izetbegović, supruge Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH.

“Ovaj skandalozni potez porodice Izetbegović vrhunac je privatizacije države i njenih institucija koju oni i njihova SDA godinama provode. Čak i ako je od čelnih ljudi SDA – previše je. Od onih koji su spremni na ovakve stvari ne može se očekivati da zbog moralne odgovornosti podnesu ostavke ili makar upute izvinjenje građanima.

Zato očekujem da nadležna pravosudna i policijska tijela u BiH pokažu predanost i profesionalnost, te hitno ispitaju sve okolnosti ovog slučaja i adekvatno sankcioniraju one koji su ovu zloupotrebu državne imovine naredili i proveli. Ovo je još jedan dokaz da čelnici SDA državu BiH posmatraju isključivo kao svoje privatno vlasništvo u kojem oni, za razliku od građana, mogu raditi šta god žele. Krajnje je vrijeme da se ovakvo ponašanje zaustavi i već jednom kazni”, poručio je Mašić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.