Damir Mašić

Bakir Izetbegović je iznio neistine po pitanju izbora delegata u državnom Domu naroda

Damir Mašić, zastupnik u Parlamentu FBiH ispred SDP-a oglasio se na svojoj Facebook stranici povodom sinoćnjeg gostovanja Bakira Izetbegovića u Pressingu na N1.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović sinoć je uživo LAGAO u televizijskoj emisiji “Pressing” na N1 kod voditelja Amira Zukića da SDA navodno nema ništa sa izborom delegata HDZ u Domu naroda Parlamenta BiH.

Istina je da je Izetbegovićeva SDA, kao i obično zarad sitnog šićara, u Narodnoj Skupštini RS direktno glasala za četvrtog delegata #SNSD (tačnije Dušanku Majkić) u Domu naroda Parlamenta BiH, te je takodjer svojim glasanjem u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona omogućila četvrtog delegata i HDZ-u glasajući za njega, a ne za delegata SDP-a Vedrana Kasera.

Četiri plus četiri jeste osam, što je natpolovična većina delegata u Domu naroda.

Da sumiramo: SDA je svojom voljom i izborom ljudi iz HDZ-a i SNSD-a omogućila Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću da SAMI imaju većinu u jednom domu Parlamenta BiH, a obzirom da svi zakoni moraju proći oba doma, direktno im je cijelu državu dala pod kontrolu i olakšala potezanje neizostavnih blokade kojima svakodnevno svjedočimo! – napisao je Mašić na svojoj Facebook stranici.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu