Sarajevo

Bakir Hadžiomerović ima svog favorita za predsjednika SDP-a

Hadžiomerović je pozvao članove i simpatizere te partije da podrže Slavišu Šućura u utrci za novog predsjednika Stranke

Slika

Bakir Hadžiomerović, kandidat Socijaldemokratske partije BiH za člana Predsjedništva BiH na proteklim Općim izborima u našoj zemlji, oglasio se na zvaničnoj Facebook stranici povodom predstojećeg vanrednog Kongresa SDP-a koji će se održati 6. decembra.

Hadžiomerović je pozvao članove i simpatizere te partije da podrže Slavišu Šućura u utrci za novog predsjednika Stranke.

"Iako ima različitih komentara ko će, kako i uz čiju podršku doći na čelo SDP-a, molim vas da mi preuzmemo kontrolu tog procesa u svoje ruke i da za predsjednika SDP-a imenujemo osobu koja ispunjava sve moralne i ljudske kriterije za tu časnu funkciju. Čovjek koji nam je donio rješenje na toj isrcpljujućoj sjednici Glavnog odbora za izlazak iz teške postizborne krize jeste i osoba koja, prema mom mišljenju, treba da postane predsjednik SDP BiH. Taj čovjek se zove Slaviša Šućur, najbolji izbor za ‘prvog u partiji’", napisao je Hadžiomerović.

On je dodao da je ovo njegov lični stav i da će učiniti sve da Sućur postane lider SDP-a u narednim godinama.

"Molim vas, vas koji živite SDP u vašim sredinama da nam u tome pomognete. Već od četvrtka krećemo na put, na put ka Vama od kojih očekujemo podršku. Slavišu za predsjednika SDP-a, a u Predsjedništvo SDP-a ljude od ideje i ugleda, ljude sa rezultatima, ljude koji se nisu plašili da preuzmu odgovornost, ljude koji žive za SDP, a ne od SDP-a, ljude koji nisu dvolični i koji i nakon 12. oktobra ponosno nose crvenu boju i koji će pomoći da izronimo na površinu i vratimo ljevicu na velika vrata bh. političke scene. Ujedinjeni i zajedno do boljeg SDP-a", stoji u Hadžiomerovićevom obraćanju.

Slaviša Sućur jedan je od heroja Sarajeva i odbrane, dobitnik Zlatnog ljiljana. U protekle četiri godine bio je član Federalnog parlamenta, a u naredne četiri bit će zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.