OO SDP Banovići

Bahatost vlasti u Banovićima, načelniku 80.000 za automobil

Klub vijećnika Socijaldemokratske partije je ogorčen na činjenicu da su dana 30.03.2016. godine na redovnoj sjednici Općinskog vijeća Banovići, vijećnici vladajuće koalicije SDA-SBB u Općinskom vijeću Banovići, POTVRDILI Odluku o nabavci sredstava opreme (motorno putničko vozilo) u vrijednosti do 80.000,00 KM (novi automobila za načelnika).

Klub vijećnika Socijaldemokratske partije je glasao PROTIV ove sumanute odluke Općinske vlasti i to iz više razloga.

Mi u Socijaldemokratskoj partiji BiH smatramo da sada, kada je broj nezaposlenih u porastu i trenutno je veći od broja zaposlenih na nivou općine Banovići, krajnje je suludo i nečasno u periodu teške finansijske krize ulaziti u bilo kakav projekat ovog tipa. Od vladajuće većine smo tražili da 80.000,00 KM prebaci u svrhe poticaja poljoprivredi, stimulaciji učeničkih i studentskih stipendija i dr.

Naime u proračunskoj 2016-toj godini općinska administracija nije obezbjedila finansijska sredstva za projektovane stipendije, te poticaje poljoprivredi i ulaganje u istu koji na nivou općine Banovići iznose 0,00 KM.

Čak i kada je Klub vijećnika socijaldemokratske partije u Općinskom vijeću Banovići na glasanje dao set zaključaka u svrhu pomoći radnicima DD“Litvatrans“ Banovići, vladajuća koalicija SDA-SBB je iste odbacila, te ih okarakterisala kao neizvodive i finansijski nerealne. Ovi zahtjevi Kluba vijećnika SDP-a su od strane vladajuće većine SDA-SBB okarakterisani kao politikantstvo!! Takođe, kada smo tražili nabavku sredstava za rad za JU „Dječije obdanište“ Banovići vladajuća Kolacijia SDA-SBB je isto okarakerisala kao finansijski nerealne, i još niz drugih.

Svi ovi zahtjevi su okarakterisani kao neizvodivi, nerealni i politikantski, dok je nabavka novog automobila za „cijenjenog“ nam Načelnika (u vrijednosti od 80.000,00 KM) izuzetno „finansijski realna“ i „normalna“. Važno je napomenuti da Općina Banovići već posjeduje više putničkih vozila u svom vlasništvu a koja se nalaze u odličnom stanju.

Mi u Socijaldemokratskoj partiji BiH osuđujemo ovo krajnje bahato i neodgovorno ponašanje Općinske SDA-SBB vlasti, koje ne može biti ništa drugo do SRAMOTA i RUGLO Općine, te podsjeća javnost i SVOJE AKTIVISTE, da će Socijaldemokratska partija BiH i Klub vijećnika Socijaldemokratske partije uvijek biti brana nadolazećem nacionalističko-rušilačkom ponašanju vladajuće koalicije SDA-SBB u Banovićima, koje se godinama bavi svim vidovima politike samo ne politikom rasta i razvoja Općine Banovići.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.