Babajić: Formirati istureni odjel Lučke kapetanije Ploče u cilju lakšeg prometa brodica iz Neuma i u Neum

Delegat Socijaldemokratske partije BiH u Domu naroda Parlamenta FBiH uputio je zaključak prema Ministarstvu vanjskih poslova  Bosne i Hercegovine da uputi prijedlog prema Ministarstvu vanjskih poslova i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske da na Graničnom prelazu “Klek” formiraju istureni odjel Lučke kapetanije Ploče u cilju lakšeg prometa brodica iz Neuma i u Neum (Bosna i Hercegovina).

„Svi oni koji vodenim saobraćajem ulaze ili napuštaju Neum prvo se moraju najaviti Lučkoj kapetaniji u Pločama kako bi ih registrovali i dopustili da dođu iz Neuma do Ploča i tu pregledali dokumentaciju. Veliko olakšanje za mještane Neuma ali i turiste koji dolaze u Neum bi bilo kada bi Lučka kapetanija Ploče napravila istureno odjeljenje koje bi se nalazilo na Graničnom prelazu “Klek” gdje bi se pregledala potrebna dokumentacija“, navodi se u zaključku, koji je jednoglasno usvojen.

Inače, u sklopu tačke Strategije razvoja turizma za period od 2021. so 2027. godine spomenut je i ovaj problem, koji do sada nije aktueliziran.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.