Potpredsjednica Glavnog odbora SDP BiH

Azra Okić

Rođena je 31.03.1964. godine u Tuzli. Po zanimanju je doktor tehničkih nauka i magistar društvenih nauka.
U februaru 1994. godine počela je raditi na Rudarskom institutu i radila je sve do 31.12.2010. Od 01.01.2011. godine počinje raditi u Skupštini Tuzlanskog kantona, kao zastupnica.
Rad na Rudarskom institutu Tuzla obavljala je u Timu za istraživanje i eksploataciju soli da bi zbog iskustva stečenog u prethodnom radu 2000. godine postala član Tima za istraživanje i razvoj kao i osvajanje metoda eksploatacije uglja u izuzetno teškim radnim sredinama. Nakon završenog „zastupničkog mandata”, u trajanju od četiri godine, vraća se na Rudarski institut u isti Tim.

Od značajnih projekata međunarodne saradnje radila je na aktivnostima rješavanja pitanja ekonomskih opravdanosti i tržišne orijentacije, kao i proizvodnih, sigurnosnih aspekata evaluacije i ekstrakcije rudarskog bogatstva. Težište ovih projekata je bilo u rudnicima Slovenije, Srbije i Kosova. Nosilac je izrade investicionih programa pokretanja ekstrakcije za Rudnik magnezita u Kladnju, kompleksno-mehanizovanih širokih čela u RMU „Kakanj“, RMU „Breza“ i Rudnicima „Kreka“.
Učesnik je projekata koje je finansirala svjetska banka, a odnose se na ekologiju grada Tuzle i Tuzlanskog kantona. Aktivan je učesnik u izradi studija u periodu 2007-2009. energetskog sektora Bosne i Hercegovine – Modul 8 – Rudnici uglja i Modul 1 – Energetske rezerve, proizvodnja, potrošnja i trgovina ugljem – Knjiga A – Energetske rezerve i povijesne energetske bilanse.
U periodu 2009-2010. učesnik je značajnog ekološkog projekta u dijelu evaluacije i vođenja ekonomskog toka sanacije gorenja podzemnog uglja u gradu Mostaru finansiranog od Njemačke vlade.
Stručni ispit za poslove tehničkog rukovođenja u rudarstvu položila je 07.11.2000. godine.

05.07.2006. godine dobila je CERTIFIKAT kojim se potvrđuje da je u BUSINESS START-UP centru Univerziteta u Tuzli uspješno prošla edukaciju iz biznis planiranja.
2009. godine izabrana je za predsjednicu FOŽ KO SDP BiH Tuzla.
Na Općim izborima u BiH 2010 godine, izabrana je za zastupnicu u Skupštini Tuzlanskog kantona.
2014. godine izabrana za članicu Glavnog odbora SDP BiH na 3. Vanrednom kongresu SDP BiH.
2015. godine izabrana je za potpredsjednicu FOŽ SDP BiH na Izvještajno-izbornoj konvenciji FOŽ SDP BiH.
2015. godine izabrana je za potpredsjednicu Glavnog odbora SDP BiH na 6. redovnom Kongresu SDP BiH.

Bračni status: udata, majka jednog djeteta.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu