Forum žena SDP BiH

Azra Okić i Jasminka Begić predstavljale Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom forumu žena u Maltepeu

Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, održan je Svjetski forum žena u Maltepe-u (Turskoj).

Forum je organizovan od strane Ali Kilica, načelnika Opštine Maltepe. Učesnice na Svjetskom forumu žena bile su žene iz 15 zemalja svijeta i Turske, predstavnice iz različitih profesija: ekonomije, politike, kulture, obrazovanja, novinarstva i medicine.

Ispred Bosne i Hercegovine bile su prisutne Azra Okić i Jasminka Begić, predsjednica i jedna od potpredsjednica FOŽ SDPBiH.

Azra Okić, učesnicama Foruma obratila se na temu:

– Socio-ekonomskog osnaživanja žena u ruralnim područjima BiH,
– postojećoj zakonskoj regulativi, tj. o tome šta je Bosna i Hercegovina do sada uradila i šta treba da uradi u narednom periodu da bi se položaj žena u ruralnom području BiH poboljšao.

Konačni zaključak Svjetskog foruma žena je da žene, bez obzira odakle dolaze, iz kojih dijelova svijeta, nailaze na iste ili slične probleme u profesijama koje obavljaju, tj. da nisu upotpunosti ravnopravne sa svojim muškim kolegama.

Naime, trebat će, još, dosta vremena da se žene u cijelom svijetu izbore za potpunu ravnopravnost.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu