SDPBiH

Autoput se ne gradi zbog nesposobne i kriminalizirane vlasti

Nesposobna vlast predvođena koalicijom Bakira i Sebije Izetbegović nastavlja obmanama, lažima i podmetanjima varati javnost u BiH zbog zastoja u gradnji autoceste.

Ponovo ih javno podsjećamo da je prethodna uprava Javnog preduzeća Autoceste FBiH 2014. godine iza sebe ostavila iznos od 400.000.000 (četiri stotine miliona) KM odobrenih i osiguranih sredstava za početak izgradnje 20 kilometara autoceste na dionicama Počitelj – Zvirovići i Zenica – Donja Gračanica. Do današnjeg dana, niti jedan metar autoceste na ovim dionicama nije izgrađen i pušten u promet.

Laž je da je ostavljen bilo kakav dug, već 400 miliona KM spremnih za investiranje i izgrađenih više od 60 kilometara autoceste za manje od 3 godine.

Evropska investiciona banka, Kuvajtski investicioni fond i OPEC OFID Fond za međunarodni razvoj ne uslovljavaju nastavak finansiranja i podrške za izgradnju autoceste na Koridoru 5C usvajanjem povećanja akciza. Do današnjeg dana niti jedna konvertibilna marka ovih međunarodnih investitora nije iskorištena.

Jedini razlog potpunog zastoja u izgradnji je nesposobnost trenutne vlasti kao i sukob oko namještanja tendera zbog kojih su neki već i poništeni.

SDA SBB i HDZ su pokazali kako je njihov najveći domet izgradnja trotoara i savjetujemo ih neka se posvete onome u čemu su dobri i nastave graditi trotoare jer i tu je primjetan zastoj.

Autoceste u FBiH je isključivo do sada gradila vlast kada ju je vodio SDP i to će se i nastaviti nakon izbora 2018.godine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.