Sastanak gradonačelnika

Autoput Beograd-Sarajevo treba povezati Brčko, Tuzlu i Bijeljinu

Gradonačelnici Bijeljine, Brčkog i Tuzle razgovarali su tokom jučerašnjeg sastanka u Bijeljini o budućoj trasi i izgradnji autoputa, koji će povezati Sarajevo i Beograd preko Tuzle, Brčkog i Bijeljine. Mićo Mićić, Siniša Milić i Jasmin Imamović izrazili su punu podršku ovom projektu, ističući da na ovoj trasi, u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine, živi oko 1,5 milion stanovnika, da ona obuhvata i tri entiteta, Republiku Srpsku, Federaciju BiH i Distrikt Brčko, što potvrđuje i njenu ekonomsku opravdanost.

Ranije studije izvodljivosti dokazale su ekonomsku opravdanost izgradnje autoputa na ovoj trasi i povezivanje sa opštinama koje gravitiraju ovim gradovima.

“Veliki je interes građana da ono što se već dugo govori i ono što je nekoliko puta predsjednik Srbije izjavio, da se Beograd i Sarajevo autoputem vežu preko Bijeljine. Dakle, Bijeljina, Brčko, Tuzla, Žepče i Sarajevo, jer na ovoj trasi, bez Sarajeva, živi negdje oko 1,5 miliona stanovnika. Prilika je ovo za bolju komunikaciju, za bolji život i za više radnih mjesta na prostoru gdje živi ovoliki broj građana različitih nacionalnosti. Ovo je ekonomski najpotentniji dio BiH. Tu su čak i tri entiteta Republika Srpska, Federacija BiH i Distrikt Brčko. Imamo već gotove ili idejne projekte ili čak glavne projekte za neke pravce, a i prostorne planove ovih entiteta. Evo, glavni projekat je gotov za trasu Orašje – Brčko – Tuzla, to je priča o tom “Y” kraku, koji zatim ide na Žepče, radi se o dužini od oko 40 kilometara. Projekat je gotov i za trasu Bijeljina – Brčko i mi se samo uklapamo u već pripremljene stvari. Nećemo da ometamo eventualno neke druge zamišljene pravce. Hoćemo biti jedinstveni, hoćemo primijeniti našu prostornu i urbanističku regulativu, zadovoljiti interese građana i biti jedinstveni u namjeri da nađemo investitora. Ako se nas trojica dogovorimo da zajednički tražimo investitore, mi ćemo ih naći”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.