Damir Mašić

Apsurdno je da Novalić stanje robnih rezervi naziva državnom tajnom

Stanje robnih rezervi važna je politička tema posljednjih mjeseci, a posebno je aktualizirana nakon izbijanja rata u Ukrajini. Opozicija u FBiH iznijela je brojne optužbe na rad premijera Fadila Novalića i njegove vlade u ovoj domeni, a on im je odgovorio.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić pozvao je sve predstavnike vlasti da budu dio konstruktivnih rješenja u odgovoru na posljedice globalne inflacije, a ne da šire paniku u javnosti.

“Jasno mi je da u politici ima ljudi kojima ekonomija nije bliska oblast. No, ukoliko zaista imaju dobre namjere i žele efikasnost u preveniranju posljedica poskupljenja do kojih je došlo u cijelom svijetu, trebali bi onda učiniti sve da se hitno usvoji federalni budžet za ovu godinu. Također, dežurni kritičari bi, ako ništa drugo trebali znati da, kao i u svakoj drugoj zemlji i prema Zakonu o robnim rezervama FBiH, poslovanje u okviru Federalne direkcije robnih rezervi nosi oznaku – državna tajna“, naglasio je premijer Novalić.

Novalić je jučer imao izlaganje u Federalnom parlamentu, a opozicija je imala brojne kritike.

Iz SDP-a su kazali kako je nedopustivo da, kako kažu, dok pojedine zemlje iz kojih uvozimo hranu već zatvaraju granice za izvoz, u Federaciji nemamo podatke o stanju robnih rezervi.

“Imamo šizofrenu situaciju da ni premijer, niti direktor Robnih rezervi nemaju predstavu, niti su u stanju iznijeti podatak čime FBiH raspolaže. Robne rezerve služe za regulaciju tržišta tokom poremećaja. Koja je svrha rezervi, ako se njima ne može regulisati tržište u ovakvim situacijama”, kazao je Damir Mašić, šef Kluba SDP-a.

klix.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.