Aner Žuljević za FTV

Apel OHR-u da zakonski ograniči tehnički mandat

“Uska povezanost uspostave vlasti u HNK-u i na nivou FBiH mi govori o neodgovornim politikama koje su nas dovele do toga da se svi koji se bave politike s pravom gade građanima”, istakao je Aner Žuljević, zastupnik SDP-a u Skupštini HNK-a, u Plenumu.

“Nažalost, imate situaciju da u federalnoj Vladi imate tehnički mandat koji troši 5 milijardi maraka javnog novca godišnje. Imate nažalost i ovaj tehnički mandat u HNK-u. Mi smo u Hercegovini uvijek bili žrtva nekakvih politika, trgovina koje su se vodile na toj relaciji federalna Vlada-kantonalna. Očigledno je da će građani morati čekati novu izbornu priliku da sa svoje strane ocijene sve ovo što su imali priliku gledati, u smislu anarhije protekle tri godine. Nadam se da će izbori pred nama biti obilježeni izmjenama Izbornog zakona kako nam se ne bi dešavali lopovluci koje smo imali priliku gledati na zadnjim izborima i 2018. i na kraju ovo što smo imali u Mostaru. Da konačno dobijemo poštenu izbornu volju građana, kakva god da bude, da je takvu primimo i implementiramo izborne rezultate.”

Za kraj je uputio apel OHR-u da, “ako ima imalo duše i srca, pored svih tih eura koje zarađuju u BiH, da sa svoje strane nametnu zakonsko rješenje koje neće dopustiti nikad neodgovornim politikama da drže taocima građane Federacije ili bilo kojeg kantona, u smislu neograničenog roka tehničkog mandata, jer nas tjeraju da nam pojedini ljudu budu podvojene ličnosti. Naš premijer Vlade je ujedno i zastupnik. Sam sebi pošalje budžet, pirmi ga na prsa i onda ga usvaja. Možda dođe u situaciju da sam sebi uloži amandman i to će već biti ozbiljni problemi sa kojima ćemo se sretati.”

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.