Saša Magazinović

Antifašistička borba se ne može posmatrati kao uskraćivanje vjerske slobode

Saša Magazinović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kazao je kako mu jako smeta kada se borba za antifašističke vrijednosti na kojima počiva Evropa posmatra kroz prizmu toga da neko nekom želi uskratiti vjerske slobode ili da se neko upliće u rad vjerskih zajednica.

“Meni je ovdje značajnija stvar što je parlament druge države, po priznanju šefa tog parlamenta, pokrovitelj određenih aktivnosti ovdje. Ja ću to prihvatiti legalistički, ne na nivou vrijednosti, ako mi kažete da je bilo koja institucija države BiH dala saglasnost”, rekao je Magazinović tokom rasprave o tome da li će se Rezolucija o osudi zločina ustaškog režima staviti na dnevni red.

Zapitao se da li je rukovodstvo upitano da li je održavanje mise zadušnice uredu.

“Ako je to tako, onda pretpostavljam da na bazi reciprociteta i vi kao rukovodstvo parlamenta možete tražiti i biti pokrovitelj toga da se u Katedrali u Zagrebu održi misa za žrtve ustaškog terora u BiH, Jasenovcu i da je predvodi kardinal Bozanić. Ako Jandroković može u Sarajevu, da li bi i rukovodstvo Parlamenta BiH moglo u Zagrebu”, zaključio je Magazinović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu