Zukan Helez

Antidržavno djelovanje nekih političkih subjekata u BiH polako izlazi iz okvira politike i ulazi u ostale sfere društva

Zukan Helez, potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH, smatra kako se, pored koordiniranih antiustavnih i antidržavnih djelovanja SNSD-a i HDZ-a u institucijama države BiH na različitim nivoima (Parlamentu BiH, oba doma, entitetskim parlamentima i vladama), rušilački i razbijački mentalitet polako prenosi na državne sportske saveze u različitim sportovima.

„U Nogometni savez BiH Milorad Dodik je instalirao “svoje ljude”. Na mjesto predsjednika saveza postavio je svog sestrića Vicu Zeljkovića. Vice Željković nije došao sa namjerom da poboljša kvalitet rada Nogometnog saveza, nego da vrši opstrukcije i razbija Savez.

Slična situacija je i u Košarkaškom, kao i u Rukometnom savezu, što ovih dana doseže svoj vrhunac.

Međutim, ono što raduje u ovoj situaciji je to što su predstavnici EU, Velike Britanije i SAD-a u BiH, a prije svih visoki predstavnik gospodin Schmidt i ambasador SAD u BiH gdin Marfi, shvatili i spoznali pravu istinu ko su ti koji blokiraju procese i prema njima su poduzeli određene sankcije.

Stavljanje na crnu listu Marinka Čavare (HDZ) koji blokira, 3,5 godine nakon održanih izbora, formiranje izvršne vlasti u FBiH i Alena Šeranića, koji je po nalogu Milorada Dodika,  uzeo da on bude taj koji će odigrati ključnu ulogu u procesu prenošenja nadležnosti sa nivoa države BiH na nivo entiteta Republika Srpska zakon o lijekovima.

Na drugoj strani Visoki predstavnik je odblokirao finansiranje izbora i to ne za ovaj izborni ciklus nego trajno, što je dobar signal za buduće djelovanje visokog predstavnika.

Zajedničko djelovanje prijatelja BiH i domaćih političkih snaga koje doživljavaju BiH kao svoju jedinu domovinu jednostavno počinje da daje rezultate. A oni koji ne vole ovu državu imaju razloga za brigu“, naveo je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.