Karamatićevo ponašanje u javnosti nedolično i apsolutno neprihvatljivo

Aner Žuljević traži ostavku Karamatića: Nedopustivo je da državni delegat ne plaća RTV taksu

SDP-ov delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Amer Žuljević zatražit će u četvrtak da se Dom naroda ogradi od stavova delegata u državnom Domu naroda Maria Karamatića (HSS), a sam Karamatić podnese ostavku, jer se nije ponio državnički, gostujući prije nekoliko dana u jednoj televizijskoj emisji, potvrđeno je Patriji iz SDP-a.

Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Mario Karamatić šokirao je javnost, nakon što je na televiziji PINK javno priznao da ne plaća RTV taksu.

Na pitanje novinara da li plaća RTV taksu, Karamatić je rekao: „Naravno da ne. Zbog čega bih je plaćao“.

Jedan od gledatelja emisije javio se u program i rekao da mu nije jasno da čovjek koji sjedi u Parlamentu BiH i prima novac za to, ne želi plaćati javni RTV servis.

Karamatić je na to gledatelju poručio bahato: “Redovito plaćaj sve doprinose, da mogu imati redovna primanja ja, da ne patim ja”.

– Uzimajući u obzir kako je Karamatić izabran iz ovog Doma, glasanjem u klubu Hrvata u okviru izbornog procesa smatram kako je neophodno da se klub Hrvata kao i cjelokupni Dom ogradi od stavova Karamatića, te da na taj način pošaljemo jasnu poruku kako je Karamatićevo ponašanje u javnosti nedolično i apsolutno neprihvatljivo – rekao je delegat Žuljević za agenciju Patria.

Zakon u BiH nije definisao uslove opoziva delegata, pa Žuljević poziva Karamatića da sam podnese ostavku jer je, kaže, Karamatić izgubio sav kredibilitet da bi dalje mogao obnašati bilo kakvu javnu funkciju u BiH, piše Patria.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.