Aner Žuljević za N1

Anarhija koja vlada u MUP-u HNK prelila se i na ulicu

Aner Žuljević, član Predsjedništva SDP-a i delegat u Domu naroda Federalnog parlamenta, komentarisao je divljanja grupe navijača Zrinjskog na ulicama Mostara. Kako je rekao, deseti put u zadnjih godinu dana se nalazimo u situaciji da trpimo posljedice delikvenata koji upadaju i ruše privatnu i javnu imovinu.

“Da kažem napadaju ljude na kućnom pragu i na žalost oni s nazivaju navijačkim skupinama. Ja sam očekivao da će navijačka skupina koju oni predstavljaju izdati saopćenje i ograditi se. Tako da ih mi zvanično možemo nazavat divljacima. Radi se o nečemu što ne može spadati pod navijački opus. I ja sam navijač 25 godina i ne pada mi na pamet da nekom razbijam imovinu i glavu”, rekao je Žuljević za N1.

U posljednje vrijeme, dodao je, se to postavlja i pod nacionalističku retoriku što je izuzetno opasno za Mostar.

Očekujem od policijskih snaga i Tužilaštva da počnu da sankcionišu ova djela na način kako je propisano zakonom. Sistem je ohrabrio te ljude. Očigledno moraju biti kažnjeni, a i njihovi roditelji jer ne znaju gdje su im djeca u policijskom satu”, istaknuo je Žuljević u razgovori sa našom reporterkom Tinom Jelin Dizdar.

Dodao je da nema odgovornih ljudi u MUP-u, te da postoje stalni sukobi dvije vodeće stranke, o tome koja će više vladati policijskim strukturama, Tužilaštvom i Sudom.

Disciplinske prijave

Ono što mi trpimo je višegodišnja anarhija u MUP-u gdje nemamo neovisnog odbora koji treba da raspiše javni konkurs za izbor komesara. Nemamo policijskog odbora koji bi trebao da uređuje unutrašnje odnose. Imamo bezbroj disciplinskih prijava. Imamo i određenih policijskih službenika koji su osramotili časne policajce, a sa njima se ne može zakonski obračunati zato što nema drugostepenog odbora. I ta anarhija koja vlada u unutrašnjim poslovima sad se prelila i na ulicu”, naveo je.

Za kraj je rekao, da će “najgore biti kad padne mrtva glava, a ovo je na ivici težine incidenata koji mogu dovesti do činjenice da može pasti mrtva glava”.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.