Lagumdžija sa predstavnicima KKR fonda

Američki investitori ulažu u telekomunikacijski sektor i srodne djelatnosti

Investicije kompanije poput prestižnog investicijskog fonda KKR, koji ima velik ugled i značajnu tržišnu poziciju sa široko prihvaćenim proizvodima i uslugama može biti dobar znak za ostale kompanije da ulažu na tražište BiH

SlikaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija sastao se u Sarajevu sa predstavnicima jednog od vodećih američkih investicijskih fondova KKR (Kohlberg Kravis Roberts & Co.) koje je predvodio Vance Serchuk, izvršni direktor KKR Global Institute.

Predstavnici KKR fonda upoznali su dr. Lagumdžiju sa radom KKR investicijskog fonda, kao i sa planovima za investiranje u Bosni i Hercegovini i regionu u oblasti telekomunikacija i srodnih djelatnosti, a naročito sa aktivnostima na realizaciji projekta pokretanja regionalnog televizijskog kanala „N1“ – ekskluzivnog partnera poznate američke televizijske mreže CNN.

Istaknuli su opredijeljenost KKR Grupe da dugoročno bude prisutna u Bosni i Hercegovini sa investicijama koje bi doprinijele razvoju konkurentnosti, a samim tim i boljim uslugama na telekomunikacijskom tržištu u Bosni i Hercegovini.

U tom su kontekstu naglasili da investicije kompanije poput prestižnog investicijskog fonda KKR, koji  ima velik ugled i značajnu tržišnu poziciju sa široko prihvaćenim proizvodima i uslugama može biti dobar znak za ostale kompanije da ulažu na tražište Bosne i Hercegovine.

Inače, KKR je partner "United Group", kao i u javnosti poznatog kablovskog operatera Telemacha, te vodećeg  regionalnog televizijskog provajdera Total TV-a.  

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.