Američki državni sekretar Antony Blinken podržao novu Vladu FBiH

Američki državni sekretar Antony Blinken podržao je djelovanje OHR-a i uspostavu nove vlasti.

“Sjedinjene Države u potpunosti podržavaju akcije visokog predstavnika kako bi pomogle Bosni i Hercegovini da krene ka euroatlantskim integracijama. Narodu Bosne i Hercegovine treba i zaslužuje funkcionalnu, efikasnu i odgovornu vlast”, naveo je Blinken na Twitteru.

On je proslijedio objavu Američke ambasade u Sarajevu koja je izrazile žaljenje što lideri nisu sami pronašli rješenje za blokadu formiranja Vlade FBiH.

“Neuspjeh političkih stranaka da se odazovu pozivu Visokog predstavnika od 7. aprila i postignu konsenzus i formiraju vladu u FBiH nije ostavio Visokom predstavniku drugu opciju osim da djeluje. Žalosno je što je Visoki predstavnik morao intervenisati kako bi osigurao uspjeh osnovnog demokratskog procesa, međutim, jasno je da bi još jedno razdoblje vlade u tehničkom mandatu bilo štetno i destabilizirajuće ne samo za Federaciju BiH, već i za cijelu BiH. Pozdravljamo poziv Visokog predstavnika strankama u Federaciji BiH da u narednom razdoblju razgovaraju o ustavnoj reformi, ali Federacija BiH ne smije ostati bez vladavine u međuvremenu.

Nadamo se da će sve stranke iskoristiti ovu priliku za uspostavu vlasti koja je građanima BiH bila uskraćena u protekle četiri godine. Bosni i Hercegovini je potrebna funkcionalna, učinkovita i odgovorna vlast u Federaciji kako bi se krenulo prema euroatlantskim integracijama. Pravi patriotizam ogleda se u stvaranju bolje budućnosti za sve građane”, naveli su jučer iz Ambasade.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.