Američki ambasador Nelson dao podršku radu Vlade Tuzlanskog kantona

S obzirom da ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH, nj.e. Eric Nelson uskoro napušta poziciju ambasadora, u srijedu 19. januara je upriličen online sastanak premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića sa Ambasadorom. Ovom prilikom ambasador Nelson je još jednom pohvalio rad Vlade Tuzlanskog kantona i izrazio očekivanje da će partnerski odnos Kantonalne vlade i Američke ambasade nastaviti i u mandatu novog ambasadora. Posebno je istaknuo i pohvalio transparentnost u radu Vlade i brojne korake koje je Vlada, na čelu sa premijerom Hodžićem, napravila u prevenciji i borbi protiv korupcije.

Tokom sastanka bilo je govora i o aktualnoj političkoj situaciji na državnom i entitetskom nivou, te refleksijama koje ta dešavanja mogu imati na sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Ambasador Nelson je izrazio ubjeđenje da neće doci do eskalacije i prenošenja političke krize u tom smjeru, a da je garant toga, uz domaće sigurnosne agencije, među kojima je i MUP TK, i prisustvo snaga EUFOR-a i NATO u BiH. S tim u vezi, jučerašnji sastanak ambasador Nelson je iskoristio da pozove sve političke predstavnike u BiH da ublaže svoju retoriku, te da djelovanje vrate u okvire institucija i državnog sistema.

Na kraju sastanka premijer Hodžić se zahvalio Ambasadoru na saradnji i partnerskoj podršci koju su on lično i Ambasada SAD-a u BiH u cjelini pružili Tuzlanskom kantonu, te mu zaželio zdravlje i uspjeh u budućem radu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.