Posjeta gradonačelniku Jasminu Imamoviću

Ambasadorica Indonezije Amelia Achmad Yani posjetila Tuzlu i razgovarala o saradnji

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, u prisustvu svojih saradnika, primio je u petak, 24.5.2018., u nastupnu posjetu, Ambasadoricu Republike Indonezije u BiH, Njenu Ekscelenciju Ameliu Achmad Yani, sa saradnicima.

Tokom sastanka razgovaralo se o mogućnostima unaprjeđenja ekonomske i kulturne saradnje između Tuzle i Republike Indonezije. Prema riječima ambasadorice Yani, Republika Indonezija, zainteresovana je za proširenje postojeće saradnje sa partnerima u Bosni i Hercegovini, te da je grad Tuzla jedan od gradova koji posjeduju veoma dobre preduvjete za unapređenje ekonomske i kulturne saradnje. Ambasadorica je istakla da će se osobno zalagati za intenziviranje postojeće saradnje i time pridonijeti ekonomskom razvoju. “Iako je mala zemlja u odnosu na Indoneziju, Bosna i Hercegovina je dobra lokacija za osvajanje šireg tržišta, koje bi obuhvatilo sve zemlje Balkana, pa i šire”, izjavila je Ambasadorica Achmed Yani.

Gradonačelnik Imamović izrazio je uvjerenje da će se, postojeći odnosi između Republike Indonezije i BiH, u budućnosti nastaviti graditi i razvijati, jer saradnja sa državom, kao što je Indonezija, pridonosi jačanju privrede i stabilizaciji ekonomskog stanja u BiH. Istakao je da grad Tuzla ima velike potencijale, za saradnju i razvoj, u IKT industriji, proizvodnji, turizmu, trgovinskoj razmjeni i poljoprivredi, koje je moguće dodatno razvijati konkretnim projektima. Tokom boravka u Tuzli, Ambasadorica Achmed Yani, sa saradnicima, posjetila je nekoliko tuzlanskih privrednih subjekata, sa ciljem konkretnih dogovora o saradnji. Pored NJ.E. Ambasadorice, delegaciju su činili Drugi Sekretar i saradnik za politička pitanja, Febry Elsafrino, prevodilac Tri Retno Kawuri Biber i pratilac delegacije Valdet Iljazović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.