Zekerijah Osmić

Ambasador Palestine u BiH u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane BiH

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić, sa saradnicima, 12.11.2014. godine, primio je u posjetu ambasadora Države Palestine u BiH, Nj.E. gospodina Rezeqa Namooru i njegove saradnike.

Slika

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić, sa saradnicima, 12.11.2014. godine, primio je u posjetu ambasadora Države Palestine u BiH, Nj.E. gospodina Rezeqa Namooru i njegove saradnike.

Ministar Osmić je upoznao ambasadora Namooru sa trenutnim aktivnostima u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, prioritetima Bosne i Hercegovine i Ministarstva odbrane BiH po pitanju ispunjavanja uslova za euro-atlantske integracije, učešće OS BiH u međunarodnim misijama podrške miru, te izgradnji i razvoju sposobnosti i spremnosti OS BiH za pomoć civilnim strukturama vlasti u slučaju prirodnih katastrofa.

Ambasador Namoora je upoznao ministra Osmića i njegove saradnike sa trenutnim političkim i sigurnosnim prilikama u Državi Palestini te Palestinskim pitanjem uopće. Nj.E. Rezeq Namoora je posebno naglasio zalaganje predsjednika Države Palestine gospodina Mahmouda Abbasa za mirnim rješavanjem ovog pitanja, koristeći politička i diplomatska sredstva sporazuma, u skladu sa Sporazumom iz Osla i rezolucijama 242 i 338 Ujedinjenih naroda. Ministra odbrane BiH je upoznao sa sigurnosnom strukturom u Palestini, pojasnivši ulogu posebnih sigurnosnih agencija i snaga.

Posebno je izrazio interesovanje za daljnjim upoznavanjem odbrambenog sistema u BiH te strukture Oružanih snaga BiH, izrazivši nadu za mogućnošću buduće saradnje.

Ministar odbrane BiH je izrazio žaljenje zbog ljudskih žrtava koje su nastale tokom nedavnih sukoba u Palestini, te stoga istakao nadanje za što bržim sporazumnim rješavanjem Palestinskog pitanja.
Ministar Osmić se ambasadoru Namoori zahvalio na iscrpnom informiranju o sigurnosnom sistemu i prilikama u Državi Palestini, te istakao uvjerenje da će njegov boravak i angažman u Bosni i Hercegovini biti ugodan i uspješan.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.