Susret

Ambasador Islamske Republike Iran u nastupnoj posjeti MO BiH

Islamska Republika Iran otvorena za sve vidove saradnje sa našom zemljom i Ministarstvom odbrane BiH.

Slika

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić i zamjenica ministra Marina Pendeš sa saradnicima primili su 24.02.2014. godine, u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran NJ.E. Seyeda Hosseina Rajabija.

U pratnji ambasadora Rajabija bili su njegovi saradnici Gholam Hossein Seyed Salehi, prvi savjetnik u ambasadi i major Mostafa Morad Alizade, zamjenik atašea za odbranu sa sjedištem u Zagrebu.

Ministar Osmić je zahvalio ambasadoru Rajabiju na posjeti i informirao ga o aktivnostima MO i OS BiH od uspostave do danas.
Domaćin susreta je upoznao ambasadora Rajabija o dosadašnjim aktivnostima našeg ministarstva koje se odnose na naš put prema NATO-u i Evropskoj uniji, kao i o aktivnostima koje naše Oružane snage realiziraju u zemlji i u operacijama podrške miru u svijetu.

Ministar odbrane je gosta upoznao i o opredjeljenosti OS BiH da budu u službi građana i da kroz razne vidove civilno-vojne saradnje realiziraju planirane zadatke iz misije koja im je zakonom propisana.

NJ.E. ambasador Rajabi je upoznao domaćina o činjenicama vezanim za Oružane snage Islamske Republike Iran od vremena prije Islamske Revolucije i danas i napomenuo da OS IR Irana mogu biti od koristi u segmentu edukacije iz oblasti logistike i deminiranja.

On je istakao da Islamska Republika Iran ostaje otvorena za sve vidove saradnje sa našom zemljom i Ministarstvom odbrane BiH, ponovivši da će Iran i dalje pružati podršku Bosni Hercegovini i svim njenim građanima kroz razne vidove i na različitim poljima.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.