Alen Selimović

Rođen je 07.09.1971.godine. Zaposlen od 1997. godine u JP RTV BPK Goražde na radnom mjestu snimatelj, a nakon toga na radnom mjestu Marketing agent, gdje i danas radi.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Goražde II, kao i predsjednik OO SDP Goražde. Član Glavnog odbora SDP BiH, član Udruženja UABNOR Goražde i Udruženja za razvoj slobodnog društva “Pozitiva” iz R.Hrvatske.

Diplomirao na Nastavničkom fakultetu smjer Geografija-Historija i stekao zvanje astavnika geografije i historije. Nakon toga upisuje i studij prvog ciklusa na studijskom programu Javna uprava na kojem je stekao zvanje Diplomirani ekonomista-Javna uprava.

Pobornik sam zaštite rijeke Drine od izgradnje HE, za što ću se u ovom mandatnom periodu i zalagati. Tokom poslova snimatelja na RTV BPK snimio sam desetine i desetine dokumentaraca, putopisnih reportaža, a posebno sam imao senzibilitet prema snimanju socijalno ugroženih porodica, boračkih populacija, raseljenih i prognanih, pošto sam smatrao da i na taj način mogu pomoći u njihovim rješavanjima problema i prava na normalan i dostojanstven život koji svaki čovjek zaslužuje.

Također veliki broj emisija o očuvanju prirode i kulturne baštine.

Član SDP-a BiH od 1999.godine.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu