Alen Ovčina

Rođen, 27.02.1989. u Tuzli, a trenutno je trener specijalnih namjena i sportski operativni trener rukometa.

Reprezentativna karijera:

  • Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine od 2013. godine.
  • Učesnik Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru 2015. godine kao i Evropskog rukometnog prvenstva u Norveškoj 2020. godine.

Klupska karijera:

  • Klubsku karijeru započeo u R.K. “Sloboda” Tuzla 2004. godine.
  • 2009/2010. godine sa rukometnim klubom “Bosna BH Gas” Sarajevo osvajač duple krune Bosne i Hercegovine kao i učesnik najelitnijeg takmičenja za rukometaše Liga prvaka.
  • 2018/2020. godine sa rukometnim klubom “Vojvodina” Novi Sad osvajač 2x Super Kupa, 1x Kup Srbije i 1x prvenstvo Srbije. Sa  R.K. “Vojvodinom” učesnik elitnog takmičenja Europa Liga kao i Seha Gazsprom liga.

U toku karijere nastupao još za  R.K. “Lokomotiva” Brčko ; R.K. “Gračanica Index” ; R.K. “Vogošća” ; H.C. “Al Shammal” Qatar ; H.C. “Antalyaspor” Turska


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu