GO SDP Tuzla

Aleksandar Vujadinović mora podnijeti ostavku na mjesto predsjedavajućeg GV Tuzla

Tuzlanski SDP poziva Aleksandra Vujadinovića da podnese ostavku na mjesto predsjedavajućeg Gradskog vijeća nakon što je istupio iz te stranke i pristupio Socijaldemokratama BiH koje predvodi Enver Bijedić.

“Tuzlanski SDP je dao povjerenje Aleksandru Vujadinoviću i imenovao ga, zajedno sa koalicionim partnerima iz većine, za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla. Vujadinović je iznevjerio povjerenje SDP-a i građana koji su za njega glasali. On je, prije nekoliko dana, nagovijestio svoj prelet u stranku Envera Bijedića i tom prilikom rekao da će podnijeti ostavku na mjesto predsjedavajućeg Vijeća, kao i na mjesto gradskog vijećnika. U toku sjednice Vijeća, u vrijeme pauza, sa njim su razgovarali vijećnici SDP-a. Vujadinović nije imao obraza sagovornicima gledati u oči, govorio da mu je teško, da ne može zaspati”, navode iz SDP-a.

Dodaju da je pak sutradan Vujadinović pokazao drugo lice i javnosti se ukazao nasmijan, na fotografiji sa Enverom Bijedićem, kojem potpisuje pristupnicu.

“Pozivamo Vujadinovića da podnese ostavku i vrati mandat ili će na narednoj sjednici Vijeća biti smijenjen. Do sada smo mu vjerovali i mi i oni, a od sada mu niko neće vjerovati.Vujadinović se, po našem mišljenju, gazeći sve moralne principe, opredijelio za lični interes i podlegao ponudama kojima nije mogao odoljeti. Vrijeme će pokazati za koju je cijenu, tj. funkciju Vujadinović prodao svoj ugled. Obavještavamo građane da je većina u Gradskom vijeću Tuzla više nego stabilna. Gradsko vijeće ima sasvim dovoljno vijećnika različitih stranaka, koji su svjesni svoje odgovornosti za čuvanje stabilnosti i načina života u Tuzli”, zaključuje se u saopćenju.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu