Predsjedavajući Predsejdništva BiH Denis Bećirović

Aleksandar Vučić još jednom pokazao da je retoriku mijenjao, ali suštinsku politiku nikada nije

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović reagovao je na napade predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i ukazao na određene činjenice, saopćio je Bećirovićev Kabinet.

– Pravosnažnim presudama najviših sudova Ujedinjenih nacija (Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju) potvrđeno je da je nad Bošnjacima u UN sigurnoj zoni Srebrenica počinjen genocid. To su sudske presude koje ne mogu biti izbrisane iz historije čovječanstva. Najviši sudovi UN-a su donijeli pravosnažne presude i to nikakvi politički spinovi predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića ne mogu izbrisati. Kao predsjednik države koja je članica UN-a, on ima obavezu da poštuje presude sudova UN-a – naveo je Bećirović i dodao:

– Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je očito nervozan jer cijeli civilizirani svijet shvata njegovu manipulantsku strategiju i taktiku. Ne zaboravimo, riječ je o najbližem decenijskom saradniku presuđenog zločinca Vojislava Šešelja, učesniku u varvarskoj opsadi Sarajeva i autoru mračne izjave “za jednog Srbina, ubit ćemo 100 Muslimana”. On je posljednja osoba koja može držati lekcije bilo kome u regiji. Moje zalaganje za civilizacijske vrijednosti, istinu i pravdu, a koje je zasnovano na činjenicama i argumentima, ne može niko zaustaviti uvredama i neistinama.

Bećirović ističe da je Vučić još jednom pokazao da je retoriku mijenjao, ali suštinsku politiku nikada nije.

– Za razliku od njega, nastavljam još snažnije zalaganje za poštivanje elementarnih normi međunarodnog prava i civilizacijskih vrijednosti – naveo je Bećirović.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izvrijeđao je jučer u Beogradu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića nazivajući ga, između ostalog, falsifikatorom i lažljivcem.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.