Mirsad Mešić

Aktuelni ispadi Dodika i reakcije Izetbegovića spadaju u njihov politički ambijent

Novi politički rat Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića dobrodošao je i jednom i drugom – stav je opozicije i političkih analitičara u BiH. Dodik i Izetbegović pale novi politički požar u koga bi mogli da se uključe Tužilaštvo BiH i Međunarodna zajednica.
Formalni povod je Dodikova izjava u Bratuncu kada je, govoreći o djelovanju islamskih fondacija u BiH, naveo da im je cilj da ponovo „okupiraju Drinu“, što je Izetbegović protumačio kao izazivanje nacionalne mržnje.

Šef Kluba poslanika SDP u PS BiH Mirsad Mešić smatra da „aktuelni ispadi Dodika i reakcije Izetbegovića“ spadaju u njihov politički ambijent, jer oni drugačije i ne znaju da komuniciraju.

„Nijedna priča koja ne vodi dogovoru neće nam donijeti ništa dobro. Ne znam da li su ikada sjeli i utvrdili šta je minimum ciljeva koje treba da provode. Osuđujem svako ponašanje bilo kog funkcionera koje dovodi do komplikacija, jer to ne doprinosi dobroj atmosferi u BiH već samo ometa razvoj“ kaže Mešić.