SDP će opet biti pobjednička partija u Brčkom

Aktuelna vlast u Brčkom ostavila 40 miliona KM deficita

Skupovima u Vukosavlju, Odžaku i Brčkom nastavljena je promocija kandidata Socijaldemokratske partije BiH za predstojeće lokalne izbore. U ovim sredinama SDP BiH nastupa sa kvalitetnom listom kandidata, koji su spremni raditi na rješavanju akutnih problema građana na lokalnom nivou.

Prema riječima Damira Hamidovića, nosioca liste za Općinsko vijeće Odžaka, prioritetni cilj je da se zaustavi odlazak mladih sa ovog područja.“Mladi moraju ostati u BiH, treba im se omogućiti zaposlenje i osigurati budućnost. To su temeljni principi za koje ćemo se boriti tokom ove kampanje”, rekao je Hamidović.

Suad Burić, nosilac liste SDP BiH za Skupštinu Brčko Distrikta, kaže kako je cilj SDP-a u Brčkom da opet bude pobjednička partija. “Tokom mandata, kada je SDP imao svog gradonačelnika, ovaj grad je doživio mnogo pozitivnih promjena, u svim segmentima. To nam je cilj i sada, da sa našim kandidatima mijenjamo Brčko na bolje”, dodao je Burić.

SDP Brcko 2

Damir Mašić, politički direktor SDP BiH,  naveo je kako politička i ekonomska situacija u BiH nikada nije bila gora. “Najbolji dokaz tome jeste činjenica da je vlast SDP-a u Brčkom, nakon svog mandata, ostavila 100 miliona KM suficita u budžetu, dok aktuelna vlast ima 40 miliona deficita. To vam najbolje govori kakva je ovo vlast, ne samo u Brčkom, nego i na ostalim nivoima”, smatra Mašić.

Saša Magazinović, predsjednik Glavnog odbora SDP BiH, u svom govoru je naveo da je jedan od gorućih problema odlazak ljudi iz BiH. “Taj trend što hitnije trebamo zaustaviti, ali trebamo zaustaviti i trend dolazaka osoba koje nam žele nametnuti svoja pravila življenja. Nesposobna vlast na svim nivoima našu državu gura sve dublje u ponor bijede i neimaštine”, smatra Magazinović.

Denis Bećirović, potpredsjednik SDP BiH, smatra kako se u Brčkom brani BiH i sve njene vrijednosti.“Mnogi u svojim izbornim kampanjama žele prisvojiti Brčko, ali poručujem im da je Brčko najbitniji dio BiH, u kojem građani žive vrijednosti koje su decenijama prisutne u ovoj našoj prelijepoj državi”, kaže Bećirović.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, smatra kako su ovi izbori tek prvo poluvrijeme i priprema za Opšte izbore 2018. godine.“Siguran sam da su građani do sada uvidjeli razliku kada je SDP na vlasti i onda kada nije. Nudimo kandidate koji su spremni raditi za sve građane, bez obzira ko su oni i odakle dolaze. Nudimo kandidate koji su spremni boriti se za svoje lokalne sredine, a ne nudimo kandidate koji su varanjem i prevarama spremni doći do glasova građana. Na listi u Odžaku imamo kandidata Armina Čavalića koji nije neki virtuelni lik prijavljen u Đakovu da glasa, nego stvarna osoba koja želi pomoći svojim sugrađanima u Odžaku. SDP će se boriti i protiv varanja na izborima, kao što su prijave na adrese van BiH radi glasanja u odsustvu”, zaključio je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.