Nermin Nikšić za portal Novi.ba

Aktuelna vlast ne smije objaviti uvjete MMF-a pred lokalne izbore

Aktuelna vladajuća strukutura doživjela je politički bankrot – kazao je za naš portal Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a i zastupnik u Predstavničkom domu federalnog Parlamenta.

Nije to promaklo ni evropskim zvaničnicma, koji danima upozoravaju da je BiH već izgubila stotine miliona eura zbog kašnjenja u provedbi SSP-a. S tim u vezi odložen je i kredit sa MMF-om, a Nikšić naglašava da aktuelne vlasti ne žele da javnost sazna uslove i obaveze koje proizilaze iz ovog kreditnog aranžmana.Takva vijest bi, očigledno, uznemirila brojne kategorije stanovništva pred lokalne izbore tako da bh. vlasti ne smiju objaviti toliko negativne podatke u ovom momentu, smatra Nikšić.


U intervjuu za Novi.ba Nikšić je govorio i o prijedlogu za ukidanje nedavno usvojenih izmjena Zakona o porezu na dohodak. SDP je, podsjetićemo, inicirao prijedlog, a vladajuća koalicija je isti bez puno razmišljanja odbila.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.