Lagumdžija – Petraeus

Aktivnosti KKR-a na realizaciji projekta pokretanja regionalnog televizijskog kanala „N1“ dobar znak za strane kompanije da trebaju da ulažu na tražište BiH

Lagumdžija je pozdravio aktivnosti KKR-a na realizaciji projekta pokretanja regionalnog televizijskog kanala „N1“, kao ekskluzivnog partnera poznate američke televizijske mreže CNN

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija primio je 15. aprila 2014. godine predsjedavajućeg Globalnog instituta američkog investicijskog fonda „Kohlberg Kravis Roberts“ (KKR) Davida H. Petraeusa, bivšeg direktora Centralne obavještajne agencije (CIA).

Dr. Lagumdžija je izrazio zadovoljstvo zbog posjete generala Petraeusa Bosni i Hercegovini i sagovornika upoznao sa političkim i ekonomskim prilikama u našoj zemlji, kao sa i potencijalima za investiranje u BiH. Ocijenio je da je posjeta, s obzirom na znanje i iskustvo generala Petraeusa, njegovu trenutnu ulogu u procjeni dugoročnih rizika za KKR dobar signal za ostale investitore.

U istom kontekstu dr. Lagumdžija je pozdravio aktivnosti KKR-a na realizaciji projekta pokretanja regionalnog televizijskog kanala „N1“, kao ekskluzivnog partnera poznate američke televizijske mreže CNN, i ocijenio da su investicije kompanija poput prestižnog investicijskog fonda KKR, čiji se investicijski portfolio sastoji od 80 kompanija a ukupni godišnji prihodi iznose 210 milijardi dolara, dobar znak za strane kompanije da trebaju da ulažu na tražište Bosne i Hercegovine.

General Petraeus se zahvalio dr. Lagumdžiji na predstavljaju situacije u Bosni i Hercegovini i regionu, te predstavio aktivnosti Globalnog instituta KKR-a. Istaknuo je da KKR Grupa želi da dugoročno bude prisutna u Bosni i Hercegovini sa investicijama koje bi doprinijele njenom razvoju, a posebno boljim uslugama na telekomunikacijskom tržištu u Bosni i Hercegovini.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.