Forum seniora SDP BiH Tešanj

Aktivno se uključiti u reforme invalidsko-penzionog sistema

Forum seniora Općinske organizacije SDPBiH Tešanj su utorak, 15. marta ove godine, održali sjednicu svog Predsjedništva, proširenu aktivistima iz osnovnih organizacija SDP-a.

Sjednica je bila informativnog karaktera u cilju upoznavanja članova o radu viših organa Foruma seniora SDPBiH, kao i o aktivnostima naše općinske organizacije u pripremi za predstojeće Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini.

Posebno se raspravljalo o Reformi invalidsko-penzionog sistema i Nacrtu zakona iz ove oblasti, što ovu populaciju i tangira.

Čuli su se primjeri različitih problema, kao što su otpušteni radnici iz Hrvatske, neuplaćen penzioni staž radnicima koji su stekli uslove za penziju, pa do kašnjenja i tako mizernih penzija.

Zaključeno je da se članstvo uključi aktivno u javnu raspravu, što će imati priliku kroz organizaciju javnih tribina koje Forum seniora SDPBiH organizira.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.