SDP Centar i OO SDP BiH Centar Sarajevo

Aktivisti SDP-a organizirali peticiju protiv narušavanja izgleda Hastahane

U parku Hastahana na području općine Centar danas je organizirano potpisivanje peticije.

Organizatori potpisivanje peticije kojom se “iskazuje nezadovoljstvo sa odlukom Vijeća, te pokušava spriječiti gradnju još jednog objekta koji narušava izgled naselja i uništava zelene površine” su Forum mladih SDP Centar i OO SDP BiH Centar Sarajevo

“Stava smo da na ovom mjestu treba ostati park na kojem će se okupljati naša djeca. Dragi sugrađani, ne dozvolimo da se vrši urbicid u našem gradu, ne dozvolimo uništavanje parkova zelenih površina”, poručili su organizatori peticije.

Podsjetimo, članovi Općinskog vijeća Općine Centar izglasali su u petak, 29. septembra da se na mjestu parka Hastahana izgradi “objekt poslovnih, kulturnih, umjetničkih, ugostiteljskih ili nekih drugih sadržaja nestambene namjene”.

Pred vijećnike u Centru najprije je u utorak iznesen Regulacioni plan Gradski centar Marijin Dvor kojim je bilo predloženo da se na lokalitetu Hastahana gradi objekt poslovne namjene s podzemnim etažama, ali nakon što Regulacioni plan nije usvojen, sjednica je prekinuta i pomjerena na petak, kada je pred vijećnike iznijet izmijenjen Regulacioni plan u kojem se navodi da se planira izgradnja “objekta poslovnih, kulturnih, umjetničkih, ugostiteljskih ili nekih drugih sadržaja nestambene namjene”.

Tekst i foto: Radio Sarajevo

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.