Damir Filipović

Aktiv mladih SDS je plagirao naš plan „Ostajemo ovdje!“

Forum mladih Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine podržava inicijativu Aktiva mladih SDS-a u želji da zadrže mlade u BiH, ali osuđuje i smatra neprihvatljivim plagiranje tuđih inicijativa i slogana, što su mladi SDS-a učinili plagirajući Plan za mlade od SDP BiH, predstavljenog u septembru prošle godine pod sloganom „Ostajemo ovdje!“.

„Mladi u cijeloj BiH, pa tako i u RS-u trebaju ostati u državi i boriti se za bolje društvo. BiH je naša jedina domovina, za koju nema alternative, a mladi trebaju biti snaga koja će pokrenuti društvo naprijed. Zbog toga je SDP BiH i Forum mladih SDP-a stvorio program za mlade koji daje rješenja za zaposlenje, obrazovanje, mobilnost, stambeno zbrinjavanje, sigurnost i borbu protiv nacionalizma.

Za mlade SDS-a, kao i sve ostale koji žele ocijeniti naš rad, taj plan je dostupan na internetu kao dio Plana 10, ugovora SDP-a sa građanima BiH. SDP je jedina partija u BiH koja je napravila cjeloviti plan za oporavak države u kojoj vrijedi ostati, u kojoj se cijeni intelektualno vlasništvo i znanje.

Ovo je potvrda da SDP ima dobre politike i progresivan tim od kojeg vrijedi „posuditi“ ideje. Ipak, nadamo se da će mladi SDS-a imati ponuditi nešto više od plagijarizma, jer to nije politika kojom će zaustaviti odlazak mladih iz naše države“, rekao je Damir Filipović, predsjednik Foruma mladih SDP BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.