Predsjedništvo SDP BiH

Akteri politike „što gore to bolje“ pokušavaju urušiti finansijsku stabilnost BiH

SDP će uložiti maksimalan napor na iznalaženju rješenja, radi što brže normalizacije stanja u Federaciji BiH, uključujući i normalno funkcioniranje federalnih institucija

Slika

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine sa današnje sjednice uputilo je poziv predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru da povuče ili stavi van snage svoju odluku o smjeni federalnog ministra finansija Ante Krajine. Predsjedništvo SDP BiH smatra odluku predsjednika Federacije BiH nezakonitom i neustavnom.

Usvajanjem budžeta BiH poraženi su akteri politike „što gore to bolje“ čime su isti očigledno prešli na plan B, a to je rušenje finansijske stabilnosti nezakonitom i nelegalnom smjenom ministra Krajine.

SDP će uložiti maksimalan napor na iznalaženju rješenja, radi što brže normalizacije stanja u Federaciji BiH, uključujući i normalno funkcioniranje federalnih institucija.

Predsjedništvo SDP-a poziva OHR i druge međunarodne institucije da se aktivnije uključe u rješavanje postojeće situacije, kako bi se što prije pronašlo rješenje i odblokirali procesi za neometano funkcioniranje finansijskih tokova u Federaciji BiH. 

Predsjedništvo SDP-a pozdravlja aktivnosti i komunikaciju premijera Nermina Nikšića i Guvernera Centralne banke BiH Kemala Kozarića sa međunarodnim finansijskim institucijama čime je plaćen dug prema Fondu OPEC, a time i spriječen finansijski kolaps BiH. Direktni rezultat ovih aktivnosti je, ne samo sprječavanje srozavanja kreditnog rejtinga, već i spašavanje čitave Bosne i Hercegovine.

Centar za informisanje SDP BiH

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.