Draško Aćimović

Ako nema pomaka oko izmjena izbornog zakonodavstva, onda zaista imamo problem

Potpredsjednik SDP-a BiH Draško Aćimović kazao je kako je tužno što lideri danas nisu postigli dogovor, te da tvrdi stavovi u ovakvim pregovorima šalju lošu sliku u svijet.

“Ako se poslije tako dugo vremena ne može pokrenuti nešto u pregovorima znači da imamo zaista problem.

SDP je spreman za traženje konstruktivnog rješenja i podržavamo da SAD i EU pomažu u traženju rješenja. Zaista mi je žao da ne možemo poslije toliko vremena barem pokrenuti donekle neke stvari”, rekao je Aćimović.

Na pitanje da li je rješenje da visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko nametne izmjene Izbornog zakona BiH, Aćimović je rekao kako misli da još nije vrijeme da se visoki predstavnik umiješa, već da se lideri sami moraju dogovoriti.

“U krizi smo svakako. Ne funkcioniše nam ni parlament i produbljujemo krizu. Zaista je problem ako se ne možemo dogovoriti”, zaključio je Aćimović dodavši kako se iskreno nadao postizanju dogovora.

klix.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.