Ako je suditi po početku, kraj će biti očekujući rezultat, a to je jaka BiH-zemlja za sve nas!

Nakon niza pripremnih radnji za predstojeće Izbore u Bosni i Hercegovini, SDP BiH je svoju kampanju otpočeo 8. septembra, u Zenici, nakon čega slijede i predizborne aktivnosti u lokalnim organizacijama.

Osnov izbornih aktivnosti je prezentacija Plana 10 i predstavljanje kandidata SDP BiH na Izbornim listama.
Sa ovim ciljem je OO SDP BiH Tešanj svoju kampanju otpočela 16. septembra u Jelahu.
I same organizatore iznenadio je dobar odaziv, na kome se pojavilo blizo 500 gostiju; članova ali i iznenađujući broj gostiju koji nisu članovi SDP BiH.

Nakon intoniranja Državne himne predstavili su se kandidati SDP BiH iz  naše organizacije za sve nivoe državne vlasti; Idham Kruško, Nermin Deljkić, Dženaida Subašić, Amil Buljubašić i Vedran Kaser za Skupštinu ZDK, te Almir Brka i Senad Subašić za ZD PFBiH, a za Parlamentarnu skupštinu BiH Ermina Salkičević Dizdarević. Uz kratko, biografsko predstavljanje, svaki od kandidata je prezentovao određenu oblast iz Plana 10.

Posebno, naknadno, obraćanje predsjednika OO SDP BiH Tešanj Senada Subašića, pozdravljeno je od učesnika skupa, a skup je pozdravio i predsjednik KO SDP BiH ZDK Senaid Begić.

Ako je suditi po početku, kraj će biti očekivajući rezultat, a to je jaka BiH-zemlja za sve nas!

Komisija za informisanja
OO SDP BiH Tešanj