Denis Bećirović:

Ako hoćemo u EU moramo formirati Vrhovni sud Bosne i Hercegovine

Na današnjoj sjednici Ustavnopravne Komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Bećirović je obrazložio razloge i argumente u prilog potrebe formiranja Vrhovnog suda Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom je rekao da se rasprava o pravosuđu BiH ne može voditi u entitetima, po kafanama i motelima u zemlji i inozemstvu. Pravo mjesto za raspravu o zakonodavstvu koje govori o bh. pravosuđu je Parlamentarna skupština BiH. Također, Bećirović je istakao da na sjednici Predstavničkog doma očekuje podršku oko 2/3 legalno izabranih poslanika u Predstavničkom domu, čime će vrlo jasno biti upućena poruka i međunarodnim zvaničnicima kakav je stav legalno izabranih predstavnika građana BiH.

Osim toga, Bećirović je pozvao i predstavnike međunarodne zajednice da, napokon, zaštite pravni sistem Bosne i Hercegovine od antidejtonskog i antiustavnog referenduma u bh. entitetu RS koji ugrožava i mirovni proces u našoj zemlji.

Kompletnu Inicijativu za formiranje Vrhovnog suda možete pogledati na ovom linku: Inicijativa Vrhovni sud Denis B.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.