Denis Bećirović

Ako Dodik krene na rušenje ustavnog poretka BiH, pozivam na njegovo hapšenje

Delegat SDP-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović kazao je da će u slučaju da Milorad Dodik krene u rušenje ustavnog poretka BiH, pozvati na njegovo hapšenje.

“Zakoni i Ustav se u BiH moraju poštivati, za sve, pozvao sam na hapšenje Dodika ako krene u rušenje ustavnog poretka”, kazao je to više puta Bećirović u diskusiji sa zamjenikom predsjedavajućeg Nikolom Špirićem (SNSD).

Dodik najavljuje da će ugroziti teritorijalnu cjelinu BiH, za to je predviđena najteža zatvorska kazna, izjavio je delegat SDP-a.

“Nisam ništa izmišljao, a država BiH ima instrumente da se odbrani. Ako Dodik krene u rušenje ustavnog poretka, pozivam na njegovo hapšenje”, naglasio je on.

Špirić je na to kazao da što je više Denisa Bećirovića i ovakvih nastupa, to je manje one BiH za koju se sam Bećirović zalaže.

“Da li je on baba Vanga da tumači šta je i kako. Molim Denisa, u interesu BiH, da ne šalje ovakve poruke”, zaključio je.

Nakon ove žustre diskusije predsjedavaući Bakir Izetbegović (SDA) je na prijedlog SNSD-a dao pauzu od pola sata.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu