Akcize na gorivo

Pojašnjenje pitanja

Vlast na državnom nivou tražila je 2016. godine povećanje akciza na naftne proizvode, uključujući tečni naftni gas i biogorivo za 15 feninga po litru. U periodu do 2017. godine, od akciza su prikupljena ogromna sredstva, ali je očigledno da se različite vlade nisu ponašale jednako odgovorno prema prikupljenim sredstvima, dok su jedni od tih sredstava gradili autoput, drugi su ih trošili na kupovinu socijalnog mira.

Stav SDP BiH

SDP BiH ne podržava povećanje akciza u formi u kojoj je predloženo. Svi eventualni novi prijedlozi će biti razmatrani na organima i savjetima partije, ali je sigurno da podršku neće dobiti bilo koji prijedlog poskupljenja goriva u kom ne bude jasno definisano da će sva prikupljena sredstva biti isključivo korištena za izgradnju autoputa i druge saobraćajne infrastrukture.

 

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

 

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.