Pudarić u općini Glamoč

Akcija pomoći poljoprivrednicima pogođenim poplavama

Pudarić je FENI kazao da je značajna količina bala sijena, sakupljena u toj akciji, odaslane prvenstveno za pomoć malim individualnim poljoprivrednim proizvođačima u nekoliko općina u Posavinu i Tuzlanskom kantonu, da bi premostili krizu u kojoj su se našli nakon poplava.

Slika

Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić boravio je danas u općini Glamoč gdje se susreo sa poljoprivrednicima koji su, uz pomoć Federalnog štaba civilne zaštite i civilne zaštite tog kantona, organizirali akciju i sakupili balirano sijeno za područja zahvaćena nedavnim poplavama.

Pudarić je FENI kazao da je značajna količina bala sijena, sakupljena u toj akciji, odaslane prvenstveno za pomoć malim individualnim poljoprivrednim proizvođačima u nekoliko općina u Posavinu i Tuzlanskom kantonu, da bi premostili krizu u kojoj su se našli nakon poplava.
– Ova akcija je pokazala da je moguće djelovati u interesu svih ljudi onda kad postoji zajednička volja i cilj. Ohrabruje činjenica da dobra volja pojedinaca da pomognu drugima kad im je to potrebno može biti realizovana kroz institucije sistema koje ne moraju i nisu uvijek usporene i/li nesposobne – kazao je.

Postoji mogućnost organiziranja još jedne slične akcije, a važno je ponovno uključivanje civilne zaštite i identificiranje potencijalnih korisnika da bi ponovno bio postignut maksimalan efekt.

U općini Glamoč potpredsjednik FBiH Pudarić posjetio je i vrtić Leptirići, koji pohađaju djeca svih nacionalnosti, a za tu priliku izveli su prigodnu pjesmu koja slavi taj kraj.

Današnji boravak u općini Glamoč Pudarić je završio posjetom glamočkoj parohiji gdje ga je paroh Slobodan informirao o tome šta je od objekata obnovljeno od njegovog dolaska 2003. godine, ali i o teškoćama s kojima se suočava u jednoj siromašnoj zajednici u kojoj, kako je kazao Pudarić, ima vjernika i mladih ljudi.

– Očito je da tamo crkva i zajednica funkcionišu kao jedno i da zaslužuju pomoć i podršku šire društvene zajednice u rješavanju problema s kojima se suočavaju poput obnove crkve i krova koji treba obnoviti, a i parohijski dom bi trebalo srediti – kazao je Pudarić. 

Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić ranije ovog mjeseca je posjetio i poljoprivrednike u Posavini koji su u toj akciji dobili pomoć u balama sijena poljoprivrednika iz Livanjskog kantona.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.