Ulična akcija

Akcija Foruma žena SDP BiH u povodu Dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

Forum žena Socijaldemokratske partije je u Sarajevu u sklopu obilježavanju 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama organizirao uličnu akciju radi animiranja javnosti u vezi s razornim posljedicama rodno zasnovanog nasilja i promoviranja spolne ravnopravnosti.

Kako je Feni kazala predsjednica Foruma žena Kantonalnog odbora SDP-a BiH Sarajevo Fatima Skok Hadžović, cilj ove aktivnosti jeste upoznavanje žena o njihovim pravima, te podrška njihovoj borbi protiv društvenih anomalija.

– Prema nalazima istraživanja u BiH, više od polovine žena starijih od 15 godina bile su izložene nekom obliku zlostavljanja – ističe Skok Hadžović.

Istovremeno, potcrtava da je opredjeljenje SDP-a da se žene u BiH educiraju o načinima kako da se efikasnije suprotstave ugrožavanju njihovog vlastitog integriteta.

Na važnost djelovanja na planu eliminiranja rodno zasnovanog nasilja ukazao je i generalni sekretar SDP-a BiH Irfan Čengić, naglašavajući važnost podizanja svijesti o problemima s kojima se žene susreću u BiH, kao i na globalnom planu.

Po njegovim riječima, pored Sarajeva, ulične akcije su organizirane diljem BiH – u Mostaru, Tuzli, Bihaću, Novom Travniku, Bugojnu, Fojnici, Zenici, Kaknju, Maglaju, Odžaku, Brčkom, Zvorniku, Banjoj Luci, Gradišci i Rogatici.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.