Akcija čišćenja Partizanskog groblja u Čapljini

Partizansko groblje na lokaciji Modrič u Čapljini, na kojem je sahranjeno 218 čapljinskih  partizana, i u čiju čast je podignuto spomen obilježje, devastirano je u posljednjem ratu u periodu od 1991.- 1995. godine. O ljudima koji su tada položili svoje živote za slobodu svih naših naroda, današnja vlast u Čapljini ne vodi nikakvog računa.

Od završetka rata, pa evo sve do dana današnjeg Općina Čapljina nije poduzela niti jedan korak za očuvanje ovog groblja i spomenika.

Međutim, da groblje ne ostane zapušteno pobrinuo se OO SDP Čapljina, zajedno sa svojim Forumom mladih  SDP Čapljina.

Organizirana je akcija čišćenja Partizanskog groblja, koja se održala 20. 05. 2016 godine. Samo pet dana poslije toga, simbolično na Dan mladosti, rukovodstvo OO SDP Čapljina i FOM SDP Čapljina, položilo je cvijeće na spomenik.

Ovakvim djelovanjem žele jasno poručiti, da ne zaboravljaju vrijednosti antifašizma i narodnooslobodilačke borbe i da će se nastaviti boriti protiv svih oblika fašizma kojeg u današnjem društvu ima u svim segmentima života.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu