Forum žena Novo Sarajevo

Akcija besplatnog mjerenja šećera povodom obilježavanja Dana zdravlja

Povodom osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije 7. april 1948. godine posebna pozornost posvećuje se svake godine obilježavanju Svjetskog dana zdravlja, čime se na globalnoj razini želi ukazati na važnost određenog zdravstvenog problema i obavijestiti širu društvenu zajednicu.

Pod sloganom “Pobijedimo dijabetes”, ovogodišnji Svjetski dan zdravlja posvećen je jačanju intersektorijalnih mehanizama prevencije i nadzora dijabetesa u svim populacionim skupinama i promociji zdravlja u zajednici sa ciljem reduciranja ove bolesti.

Forum žena SDP BiH Općinska organizacija Novo Sarajevo se priključio obilježavanju i organizirao besplatno mjerenje šećera za građane i građanke Općine Novo Sarajevo

Akciji se odazvao veliki broj naših sugrađana.

Sa ovom simbioličnom aktivnosti Forum žena je pored prigodnog obilježavanja  je nastojao skrenuti pažnju građanstva na velike zdravstvene prijetnje i porast oboljelih od dijabetesa, te ukazati na svakodnevne aktivnosti koje mogu doprinijeti očuvanju zdravlja svakog od nas.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.